9 Kasım 2009 Pazartesi

EKİM GEÇİDİ 8 SİVAS SERGİSİ BASINDA

http://sanatkop.com/index.php/ekim-gecidi-sergisi/

http://www.sivasgazete.com/news_detail.php?id=18851

http://www.hurdogan.com/?hur=haberdetay&id=136664

http://www.yeniulke.net/?msec=Haber&ssec=guncel&isec=9373


HABER MERKEZİ - 30.10.2009

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Ekim Geçidi 8 Sergisi΄ne ev sahipliği yaptı.

CÜ Kültür Merkezi΄nde düzenlenen serginin açılışına Vali Yardımcısı İsmail Koşum, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cevit ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Serginin açılışında konuşan CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevit, sergiyi düzenleyenlere hazırlıkları dolayısıyla teşekkür ederek, kendilerin de organizasyona ellerinden gelen desteği verdiklerini bildirdi.

Sanatçı ruhunun ince olduğunu ifade eden Cevit, ΄΄Sanatçı ruhu naziktir. Motivasyonları hiçbir zaman kırılmaması gerekir ki onlar da toplumsal gerçeklere dikkat çeksinler. Toplumsal gerçeklikleri eserlerinde yansıtsınlar΄΄ diye konuştu.

Sivas΄ın ruhu olan bir şehir olduğunu bildiren Cevit, ΄΄Sivas kültürü olan bir şehir. Arka planı dolu dolu olan bir şehir΄΄ ifadesini kullandı.

Organizasyonda emeği geçen sanatçılar da sergiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Daha sonra Kolat, Prof. Dr. Cevit, sanatçılar ve davetliler sergiyi gezdi.

Resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf, tekstil ve geleneksel sanat dallarından eserlerin yer aldığı sergiye, 116 sanatçı birer çalışma ile katılıyor.

Projesi Gülsün Erbil΄e ait olan Ekim Geçidi Sergisi΄nin Cumhuriyetin kuruluşunu, bir sanat ve kültür etkinliği ile kutlamak amacıyla 8 yıldır düzenlendiği, serginin sekizincisinin bu sene Ankara, İstanbul ve İzmir ile eş zamanlı olarak Sivas΄ta da sanatseverlerle buluştuğu kaydedildi.

Sivas koordinatörlüğünü Cumhuriyet Üniversitesi΄nden Ali Asker Bal, Sebahat Demirel Akkaya, Sema Baskın ve Vildan Işık΄ın üstlendiği serginin Sivas΄ta bugüne dek düzenlenen en büyük sergi niteliğini taşıdığı da belirtildi.

Ekim Geçidi 8 Sivas Sergisi΄nin 6 Kasım΄a kadar Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi΄nde görülebileceği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder