9 Kasım 2009 Pazartesi

EKİM GEÇİDİ 8 - MERSİN SERGİSİ YAPILDI

http://www.mersin.edu.tr/icerik.php?hid=3343

Sergi: Ekim Geçidi 8


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde sekiz yıldır geleneksel olarak düzenlenen Ekim Geçidi sergisi, bu yıl Mersin’in de dahil olduğu beş ayrı kentte sanatçıları Cumhuriyet coşkusunda buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Sivas illerinde düzenlenen ve sanatın farklı dallarının geçidine sahne olan sergiye resim, heykel, performans gibi birbirinden farklı disiplinlerde onlarca sanatçı katılıyor.

Ressam Gülsün Erbil’in projesi olan Ekim Geçidi sergisi, 2002’den beri düzenleniyor ve her ilde üniversitelerin destekleriyle açılıyor. Mersin’de Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin desteğiyle yürütülen Ekim Geçidi 8’in açılışı 27 Ekim günü geniş bir sanatsever kitlesinin katılımıyla yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi Sergi Sarayı’nda Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin mini konseri eşliğinde beğeniye açılan karma sergide 35 farklı çalışma yer aldı.

Üniversitemizden 17 öğretim elemanının çalışmasının bulunduğu Ekim Geçidi 8’de tuval üzerine akrilik, lavi, yağlıboya, kağıt üzerine guaj ve suluboya eserlerin yanı sıra dijital baskı, ağaç baskı, linol baskı, pikdöküm asit, alüminyum döküm, seramik, keçe ve sünger çalışmalar, ayrıca karışık malzeme ve tekniklerden projeler sergileniyor.

28 Ekim-22 Kasım 2009 tarihleri arasında açık kalacak sergiye Mersin Üniversitesi’nden şu isimler katıldı: Berika İpekbayrak, Nurseren Tor, Can Küçüktepepınar, İrfan Naci Yılmaz, Yusuf Güven, Handan Demir, İlhan Gören, Juan Botella Lucas, Nusret Algan, Metin Şen, Nesrin Karacan, Ayşe Sağlam Yüce, Arif H. Bağcıvan, Hüseyin Demir, Hüseyin Sönmez, Zeki Umay, Serkan Gönenç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder