9 Ekim 2009 Cuma

BASIN DUYURUSU..BASIN DUYURUSU

EKİM GEÇİDİ-8


2002 yılından bu yana geleneksel hale gelen ''EKİM GEÇİDİ'' 2009 yılında varlığımızın asıl nedeni olan Cumhuriyet’i ve onun coşkusunu kutlamak amacıyla yeniden bir araya geliyor.

''EKİM GEÇİDİ-8'' sergisi, katılımcı sanatçıların ve sergi bölgelerinin çoğalmasıyla giderek bir sanat şölenine dönüşüyor.

Ressam Gülsün Erbil'in Cumhuriyet’e bir saygı duruşu olarak 1983 yılında düşündüğü, 2001 yılında önererek geliştirdiği bu proje, 2002 yılından beri karma sergiler halinde, her yıl değişik kentlerimizde Atatürk haftası kapsamında geleneksel olarak devam ediyor.

54 sanatçının katılımıyla Galeri X'te 2002 yılında İstanbul'da yapılan ilk ''EKİM GEÇİDİ'' sergisi, bu yıl “Hani Bana Sanat” diyen farklı Anadolu kentlerinde farklı mekânlarda düzenleniyor.

Bu karma sergi projemiz Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Sivas kentlerindeki üniversitelerin desteğiyle yeni, genç sanatçıların katılımıyla daha da güçleniyor.

''EKİM GEÇİDİ-8'' etkinliği kapsamında bu yıl Resim, Heykel, Enstelasyon, Performans vb. disiplinler de sanat severlerle buluşuyor.

Türk sanatçıları, Cumhuriyetin 86’ncı yıldönümünde Cumhuriyet’e olan şükranlarını tekrar dile getirme olanağı buluyor.

''EKİM GEÇİDİ” 8’nci yaşını, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’e adım atarken söylediği sözleri bir kez daha hatırlayarak kutluyor: “Olanaksızlıklardan bu noktaya gelen bu toplum, bunun bilincinde olsa da unutmaya başladığında bunun anımsatılması yine sanatçılara düşecektir… Sanatçılarımız biz sizlerle gurur ve onur duyuyoruz. Çünkü sizler bu toplumun sesisiniz, kendinizle yarışın, kendinizi aşın, öyküneceğiniz tek ülkü kendi topraklarınızdaki uygarlığınız…’


İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder