11 Eylül 2009 Cuma

BASIN DUYURUSU



EKİM GEÇİDİ-8


2002 yılından bu yana geleneksel hale gelen ''EKİM GEÇİDİ'' 2009 yılında varlığımızın asıl nedeni olan Cumhuriyeti ve onun coşkusunu kutlamak amacıyla yeniden bir araya geliyor.


''EKİM GEÇİDİ-8'' sergisi katılımcı sanatçıların ve sergi bölgelerinin çoğalmasıyla giderek bir sanat şölenine dönüşmektedir.


Ressam Gülsün Erbil'in Cumhuriyete bir saygı duruşu olarak1983yılında düşündüğü , 2001yılında önerdiği ve geliştirdiği bu proje 2002 yılından beri karma sergiler halinde her yıl değişik kentlerimizde Atatürk haftası kapsamında geleneksel olarak devam etmektedir.


54 sanatçının katılımıyla Galeri X' de 2002 yılında İstanbul'da yapılan ilk ''EKİM GEÇİDİ'' sergisi ,bu yıl Anadolu kentlerinde farklı mekanlarda düzenleniyor.


Ankara,  İstanbul, İzmir, Mersin, Sivas kentlerinde ki üniversitelerin desteğiyle bu karma sergi projemiz, yeni , genç sanatçıların katılımıyla daha da güçleniyor.


''EKİM GEÇİDİ-8'' etkinliği kapsamında bu yıl Resim, Heykel, Enstelasyon, Performans vb. disiplinler de sanat severlerle buluşacaktır.


Türk sanatçıları Cumhuriyetin 86. yıldönümünde Cumhuriyete olan şükranlarını tekrar dile getirme olanağı bulacaklardır.


İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder